Logo kdcl img

Presentaties seminar Logistiek planner van de toekomst

Logistiek planner
30 september 2018 / 1165

Over welke competenties moet een logistiek planner op hbo-niveau beschikken? Het Landelijk KennisDC is nieuwsgierig naar het wensprofiel vanuit het werkveld. Immers, als duidelijk is wat het werkveld verwacht van een HBO-planner, kan het HBO het onderwijs daarop afstemmen. Zo zorgen we voor logistici waar de logistieke beroepspraktijk mee uit de voeten kan. 

Een HBO-planner heeft minimaal bachelor niveau en is iemand die binnen een bedrijf werkzaamheden verricht met betrekking tot:

1. Het plannen én

2. Het verbeteren van het plannen en planningsprocessen op tactisch en strategisch niveau (week/maand) van bijvoorbeeld sales & operations, personeel, productie, transport en/of logistiek,

3. Het samenwerken met andere stakeholders in het planningsproces, binnen en buiten de eigen organisatie.

Dit project richt zich op het wensprofiel van planners met een afgeronde hbo-logistiek bachelor of master met bij voorkeur0-4 jaar ervaring in of meer van bovengenoemde planningsgebiedendie werkzaam zijn bijverladers en logistiek dienstverleners

Achtergrond

Ter voorbereiding op dit seminar zijn een groot aantal interviews gehouden met logistiek plannerswaarvan enkele vervolgens ook nog een mastertitel hebben behaalden leidinggevenden van logistiek planners. Daarnaast is door YACHT een competentie-analyse uitgevoerd op basis van de vacatures van logistieke planners. Op basis van deze informatie presenteren wij u een voorlopig wensprofiel waarop wij graag van u een reactie willen ontvangen. In een interactieve sessie verfijnen we het wensprofiel aan de hand van uw inzichten vanuit de beroepspraktijk. 

Download alle bestanden als zip

Insights artikel Presentatie_Logistieke_Planning_24_mei_incl_opening.pptx

Insights artikel HVA_supply_chain_innovaties_Planner_2018_final.pptx

Insights artikel YIP_YACHT_KDC_24_mei_DEF.pptx