Logo kdcl img

Fontys start met deeltijd bachelor Logistiek met component Douane

Fontys is voornemens om te starten met een...
24 november 2017 / 2385

Fontys is voornemens om te starten met een deeltijd bachelor genaamd ‘Logistics Management/Customs& Trade Compliance’. De opleiding wordt afgesloten met een volwaardig HBO bachelor-certificaat. De deeltijd is tot stand gekomen door een samenwerking van Fontys met Douane Nederland, evofenedex, TLN Fenex en andere logistieke brancheorganisaties.

Vraag naar hoogopgeleide logistici en douaneprofessionals

In een steeds complexer wordende internationale logistiek worden ketenregie en het managen van douaneprocessen steeds belangrijker. Nieuwe wetgeving en de noodzaak van veiligheid van data en goederen vereisen de juiste maatregelen en onder andere daarom neemt de vraag naar hoogopgeleide logistieke professionals toe.

Shutterstock 558556231

Fontys Logistiek en samenwerkingsverbanden

Fontys Venlo pakt bovenstaande uitdagingen met beide handen aan en dat resulteerde in meerdere samenwerkingsverbanden. Drie jaar geleden is gestart met de Minor ‘Customs Management in International Business’  met ondersteuning van KennisDC Logistiek Limburg en Provincie Limburg. Fontys is ook onder andere projectleider binnen het Expertisecentrum Trade Compliance& Customs Management. Topsector logistiek én de koepelorganisaties zijn verenigd in het Overleg Douane Bedrijfsleven en ondersteunen de deeltijd opleiding. Deze studie kan ook een mooie stap zijn en sluit qua inhoud goed aan bij de master van RSM genaamd: ‘Executive Master in Customs and Supply Chain Compliance’.

Deeltijd Logistics Management/Customs & Trade Compliance

In deze opleiding wordt vanaf dag één het verband gelegd tussen het logistieke proces, douaneregels en supply chain compliance. De student ontwikkelt organisatorische modellen en processen voor internationale supply chains, vanuit een customs en compliance management perspectief. In de studie worden kennis en competenties opgebouwd beginnend bij interne bedrijfsprocessen en wordt van daaruit toegewerkt naar vraagstukken die te maken hebben met customs en trade compliance management in internationale supply chains. 

Informatiebijeenkomst Deeltijd Logistiek op 29 november

Meer informatie en aanmelden bijeenkomst

Voor meer informatie en aanmelden voor de bijeenkomst kunt u terecht bij Merten Koolen, Coördinator Deeltijd Fontys, m.koolen@fontys.nl.

Minor cumib partners

Relevante publicaties