Logo kdcl img

Young Professional Community Logistiek kanshebber voor Pro-Motor Award!

De Young Professional Community Logistiek van het KennisDC...
08 januari 2020 / 2916

De Young Professional Community Logistiek van het KennisDC Logistiek is genomineerd voor de Pro-Motor Award 2020! De Pro-motor Award is de jaarlijkse prijs, uitgereikt door Katapult, voor een ambitieus idee van samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Het KennisDC Logistiek is ontzettend trots op deze nominatie. Het is een eer om voor de Pro-Motor Award genomineerd te worden en we waarderen natuurlijk de inzet van al onze collega’s in diverse regio’s. Het is voor ons een blijk van waardering na jarenlang werk.

Pro-Motor Award

In totaal werden uit vele inzendingen vijf genomineerden gekozen. De award wordt toegekend door een jury van deskundigen uit de ‘triple helix’, onder leiding van Juryvoorzitter Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland. Deze vijf projecten sprongen er uit omdat zij het beste aansloten bij de criteria: aantoonbare impact op het mkb, een verrijking ten opzicht van bestaande aanpak, kansen voor opschaling en kenniscirculatie vanuit het project en innovatieve kwaliteit.

Ypc1

Young Professional Community Logistiek

Tijdens de Young Professional Community Logistiek van KennisDC Logistiek komen studenten en young professionals uit verschillende opleidingen en het logistieke MKB bij elkaar om te leren en te innoveren. Het idee hierachter is ontstaan vanuit de gedachte, dat young professionals bij kleine logistieke bedrijven vaak intern geen sparringpartner hebben als het gaat om onder andere technische en/of IT- innovaties. Op deze manier kunnen ze zich toch spiegelen aan andere ervaringen en zorgen ze met elkaar voor een innovatieversnelling in het bedrijfsleven.

Het KennisDC Logistiek is enkele jaren geleden in Gelderland gestart met Young Professional Community Logistiek om op deze manier te innoveren, samen te werken en successen te delen. Bij een community is het leereffect blijvend en sluit het aan op leven lang leren en het levert de young professionals een niet onbelangrijk netwerk op; ze leren om te gaan met weerstand en krijgen vaardigheden voor innovatie in hun eigen bedrijf.

Ycp2

Landelijke uitrol en doorontwikkeling

De opschaling van dit project is al gaande: het concept is inmiddels naar drie andere provincies uitgerold en delen hun kennis op landelijke bijeenkomsten. Vanaf februari starten vier regio’s van het KennisDC Logistiek met een meting naar de impact van learning communities op het MKB, om hiermee de leeropbrengst landelijk te kunnen meten en te monitoren.

De samenwerking die het meeste oplevert voor het mkb is een Pro-Motor Award 2020 rijker, de uitreiking van de Pro-motor award vindt plaats op 9 februari 2020.

Voor meer informatie, kijk op de website van Katapult.

Ypc3