Logo kdcl img

Hoe bouw je een trusted trade lane in de praktijk? the Chain Game toont je hoe.

In de Game Chain speelt u de rol...
01 januari 2014 / 909

In de Game Chain speelt u de rol van producent, expediteur of groothandel en moet u beslissen welke investeringen u zelf of met anderen kan doen om de supply chain efficient, betrouwbaar en robust te maken en verstoringen door toezicht kan verminderen.

Elke speler streeft haar individuele doelen na. Om tot een betere prestaties te komen kunnen spelers in investeren in innovaties in de supply chain: - capaciteit verhogen om risico's op stakingen, drugs smokkelen, product veiligheidschandalen of faillissement van leveranciers te verminderen, - naleving van Douaneregelingen verbeteren of - investeren in samenwerking en informatieuitwisseling in de keten. Maar daar moet je voor samenwerken en wordt je afhankelijker van andere ketenpartijen.  Vertrouwen de partijen elkaar genoeg gezamenlijke investeringen maken?

Het spel is bijzonder geschikt om te spelen met vertegenwoordigers van bedrijven die in het dagelijks leven ook in dezelfde keten actief zijn en op deze manier op een veilige manier innovatieve manieren van ketensamenwerking voor trade compliance kunnen verkenne.

De duur van een spelsessie is 1,5 tot 2 uur, inclusief introductie en een debriefing/discussie. Het spel kan worden gespeeld met 5 tot 10 spelers en zal zijn gefaciliteerd worden door een TNO-expert. De noodzakelijk materialen, zoals touchtafels en andere IT-apparatuur worden door TNO aangeleverd. Er zijn kosten verbonden aan het spel. Hiervoor kunt u contact opnemen met TNO.

Insights artikel The Chain Game: Experience how intenrational supply chains can become more robust, reliable and efficient

Auteur Betrokken partijen Jaar Leestijd
Gerwin Zomer TNO 2014 5 min

Relevante publicaties