Logo kdcl img

Fontys Techniek en Logistiek Venlo behaalt 3e plaats Onderzoeksprijs 2019

Op maandag 7 januari hebben Kristel Alons en...
09 januari 2019 / 2096

Op maandag 7 januari hebben Kristel Alons en Guy Somers van Fontys Venlo bij de Fontys Onderzoeksprijs 2019 de derde prijs in ontvangst genomen. De uitreiking vond plaats tijdens de nieuwjaarsborrel in Eindhoven.

Van de inzendingen van Fontys onderzoeken behaalde het onderzoek SYN-ERGIE de derde plaats en daarmee een prijs van 1000 Euro.

SYN-ERGIE wil de alternatieve transportopties tussen West-Vlaanderen (BE) en Limburg (NL) in kaart brengen. Doel van het onderzoek is om te komen tot duurzame alternatieve vormen van transport. Er is binnen dit project een ‘volwassenheidsmodel’ ontwikkeld dat bedrijven inzicht geeft in hun niveau van ‘synchromodaal transport’. Synchromodaal transport is een term voor het parallel gebruiken van alternatieve duurzame transportmogelijkheden. Bij het project SYN-ERGIE zijn meerdere partners in de regio’s West-Vlaanderen en Limburg betrokken.

Fontys onderzoeksprijs 2019

Uit het juryberaad:

‘De jury heeft waardering voor dit zeer interessante en complexe project. Het heeft grote impact voor het vakgebied omdat het onderzoek adequaat aansluit op nieuwe oplossingsrichtingen voor actuele vraagstukken in de transportsector. Er wordt goed samengewerkt in de triade onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk. Er zijn veel studenten bij betrokken hetgeen de betekenis voor het onderwijs versterkt en de onderzoekers hebben een indrukwekkende internationale prijs gewonnen.”

Relevante publicaties