Logo kdcl img

CORE-project: Consistently Optimised Resilient Secure Global Supply Chains

Het CORE-project is een Horizon2020-project waarin publieke en...
01 februari 2015 / 2586

Het CORE-project is een Horizon2020-project waarin publieke en private partijen demonstreren hoe ketenpartijen met geavanceerde informatietechologie  informatie delen voor een effciente, compliant, veilige en robuuste supply chain.

Proactieve en veilige informatiestroom

CORE legt het accent op een proactieve en veilige informatiestroom tussen bedrijven onderling om op die manier processen sneller en foutloos te laten verlopen. Tegelijkertijd wordt de data-uitwisseling met controlerende instanties, zoals de douane, meegenomen om ook daar efficiencywinst te kunnen boeken. Er wordt gestreefd naar een Europese aanpak met open standaards voor bijpassende systemen. En vanuit Europees perspectief moet natuurlijk ook met de rest van de wereld gecommuniceerd kunnen worden.

Onderzoek en praktijk in één project: 10 demonstratieprojecten

CORE bestaat uit 23 deelprojecten waarvan er twaalf gericht zijn op R&D, projectmanagement en kennisdeling en tien op praktijktesten, de demonstrators.  De Nederlandse partners zijn betrokken bij de import van rozen uit Kenia en containervervoer tussen de VS en Europa. De demonstrators die in de afrondende fase geven goed aan welke kansen er liggen om ketens en datastromen te optimaliseren. 

Download alle bestanden als zip

Insights artikel CORE project: Consistently Optimised Resilient Secure Global Supply Chains

Auteur Betrokken partijen Jaar Leestijd
Nik Delmeire, Gerwin Zomer Douane Nederland, TNO, FloraHolland, evofenedex, TU Delft, Maersk, Seacon Logistics 2015 5 min

Insights artikel Veerkrachtige, efficiënte en veilige supply chains

Auteur Betrokken partijen Jaar Leestijd
Drs. P.J. van Rheenen, Prof. Dr. Y. Tan, Dr. B.D. Rukanova, Ir. G. Zomer, Mr. F.H.A. Heijmann evofenedex, TU Delft, TNO, Douane Nederland 2017 15 min

Inhoud